Így lehet Babaváró hitelt igényelni 30 éves kor felett

Babaváró hitel 30 év felett

Méltán népszerű a gyermeket tervező családok körében a kamatmentes, szabadon felhasználható Babaváró hitel, amely 18 és 30 éves kor között igényelhető, azonban 2024-ben még a 30 év felettieknek is lehetőségük van a támogatás igénylésére, amennyiben a vonatkozó feltételeknek megfelelnek.

A Babaváró hitellel a kormány a gyermekvállalás elősegítését tűzte ki célul. Az államilag kamattámogatott hitel maximálisan igényelhető összege 2024-ben 11 millió forint, és amennyiben a szerződés feltételeit az igénylők teljesítik, a hitel a futamidő végéig kamatmentes lesz. A hitel maximális futamideje 20 év, a havi törlesztőrészlet összege pedig legfeljebb 50 ezer forint. A Babaváró hitel további előnye, hogy a hitelösszeg szabadon felhasználható. A szerződésben az igénylőnek vállalnia kell, hogy gyermeke születik, és amennyiben az első gyermek a szerződéskötést követő 5 éven belül megszületik, a Babaváró hitel kamatmentes lesz a teljes futamidő alatt. A második gyermek megszületését követően a hitel 30%-át elengedik, a harmadik gyermek érkezése után pedig a teljes hitelösszeget elengedi az állam. Amennyiben a futamidő első 5 évében nem születik gyermek, vissza kell fizetni a hitel kamatait is.

Életkori megkötés

A Babaváró hitelt házaspárok igényelhetik a feleségre vonatkozó életkori megkötéssel, ami 18-30 év, azaz a házaspár nőtagja a hitel igénylésekor el kell, hogy múljon 18 éves, azonban a betöltött 30. életév már kizáró ok.

Tanácsos azonban az igénylés előtt alaposan tájékozódni a választott bank egyéni feltételeiről, ugyanis a hitelfelvételhez szükséges minimum életkor meghatározása pénzintézetenként eltérő lehet. Ez jellemzően 18 év, azonban egyes bankoknál a minimum életkor akár 23 év is lehet, ami a házaspár férfitagjára is vonatkozik.

Babaváró hitel igénylése 30 éves kor felett

30 éves kor felett, amikor az otthonteremtés és a családalapítás gondolata egyre inkább felmerül, különösen előnyös lehet a Babaváró hitel konstrukciója, hiszen kamatmentes kölcsönt biztosít, amely ráadásul szabadon felhasználható, akár ingatlanvásárlásra is, vagy más, nagyobb lélegzetvételű kiadásokra. Mindemellett az első gyermek születését követően a hitel kamatmentessé válik a futamidő végéig, további gyermekek születése esetén pedig a tőketartozás 30%-a, illetve a teljes összege is elengedésre kerül, a gyermekek számától függően. A támogatáshoz könnyebb hozzáférni, mivel nem kapcsolódnak hozzá szigorú feltételek a jövedelemre vonatkozóan, ezen kívül az eljárás egyszerűsített, amelynek köszönhetően a hitelügyintézés gyors.

Azok a házaspárok, amelyek nőtagja 30 éves elmúlt, de a 41. életévét még nem töltötte be, 2024-ben még igényelhetik a Babaváró hitelt abban az esetben, ha a gyermek igazolhatóan már úton van, és a magzat a 12 hetes kort már betöltötte.

A Babaváró hitel igénylése előtt érdemes a pénzintézetek ajánlatait alaposan áttanulmányozni, kiváltképpen a feltételekre vonatkozóan. A támogatás kedvező feltételeivel nagy segítséget jelent a gyermeket vállaló családoknak.