Ha próbált már hitelekkel kapcsolatban, a BAR-listával vagy a KHR-listával kapcsolatban megbízható, naprakész információt szerezni, akkor Ön is észrevehette, hogy az interneten rengeteg a csaló, dátum nélküli, ellenőrizetlen oldal.

Olyan információk jelennek meg, amelyek évek óta nem helytállóak, de a honlapok gazdái felelőtlenségük teljes tudatában nem frissítették az információkat. A hitelpiac folyamatos mozgásban van, vagyis nem mentes a gazdaság egyéb területeit érintő változásoktól. Mindig újabb termékek jönnek, mint az autóiparban vagy a ruházkodásban. Megváltoznak a törvények vagy új törvényeket alkotnak, amelyek a megváltozott körülményekhez igazodnak vagy éppen maguk idézik elő a körülmények változását (pl. a devizahitelekkel kapcsolatos törvények tökéletes példák ezekre a jogszabályokra).

Kevés olyan hosszú távú, akár az egész életét meghatározó döntést hoz az ember életében, mint egy hosszú futamidejű hitel felvétele. Egy kölcsön évtizedekre meghatározhatja adósként az Ön életkörülményeit, életminőségét, ezért végtelenül körültekintően kell eljárnia, ha hitelt szeretne felvenni.

Egy hitel felvétele után sajnos számos csapdába belesétálhat. A hitel visszafizetésével kapcsolatos problémák egy ideig csak az adóst vagy legfeljebb a családját érintik, azonban egy nagy összegű, görgetett mulasztás már kilép a magánproblémák keretei közül.

Szabad felhasználású kölcsönök BAR-listásoknak
Személyi hitel BAR-listásoknak
Jelzáloghitelek BAR-osoknak
Lakáskölcsön adóslistásoknak
Mi a KHR vagy régebbi nevén BAR-lista?
Mit ne tegyen bárosként?
Mit tegyen bárosként?
Hitel aktív BAR-listásoknak?
Osztrák hitel ingatlanfedezettel
Végrehajtás – általános információk

A régebben BAR-nak, ma KHR-nek nevezett (és nem csupán nevében megújult) rendszer tartja nyilván ma az összes adóst Magyarországon.

A KHR-rel mindenki kapcsolatba kerül, mindenki bekerül az adatbázisba. A mulasztással rendelkező adósok negatív, a jól fizetők pedig pozitív minősítést kapnak. Több százezer adósnak van negatív minősítése, ezért is foglalkozunk oldalunkon több menüpontban a bajba került hitelesekkel. Oldalunkon nem talál álinformációkat, nem kecsegtetjük a látogatóinkat nem létező, „aktív BAR-listásoknak” szóló hitellel vagy éppen „ingatlanfedezet nélküli hitellel BAR-listásoknak”.

Társadalmi felelősségünk tudatában tájékoztatjuk a látogatóinkat a hitelekről, a magyarországi hiteltípusokról. Segíteni szeretnénk abban, hogy a kölcsönök iránt érdeklődők el tudják kerülni a csaló, megtévesztéssel manipuláló cégeket, akik elképesztően alacsony kamat mellett kínálnak személyi hitelt, esetleg osztrák hitelt kínálnak vagy éppen aktív BAR-listásoknak ajánlanak különböző konstrukciókat. Oldalunkat kizárólag egy cél miatt hoztuk létre: hogy rendet vágjunk a kölcsönök dzsungelében, és megóvjuk a hitelt igénylőket vagy már hitelt törlesztőket a meggondolatlan lépésektől, amelyek ketté törhetik egész életüket.

Tisztában vagyunk vele, hogy oldalunkon sok információ nem fogja elnyerni a látogatók tetszését. Azonban nem lehet kérdés, hogy a tisztességes és becsületes tájékoztatás többet ér, mint a hitegetés.

 

Mire mennénk azzal, ha nem létező kölcsönöket hirdetnénk? Ha nem létező lehetőségeket villantanánk fel a hitelt felvenni szándékozók körében? Azt, hogy az oldalunkat egyre kevesebben látogatnák, és munkánk feleslegessé válna. Ehelyett választjuk a megfelelő tájékoztatást.