A gyorskölcsönök vagy más néven személyi hitelek igen keresett termékek a hitelpiacon, hiszen néhány nap alatt elérhetők, bármire fordíthatók.

Ha hirtelen pénzzavarba kerül, és nincs ideje kivárni, amíg pénzhez jut, vagy spórolni hónapokon át, akkor Önnek kiváló lehetőség a gyors folyósítású személyi hitel. Azonban az előnyei mellett számolni kell a gyorshitel hátulütőjével is: a kamat jóval magasabb, mint bármely más hitel esetén.

A gyorskölcsön más nevén szabad felhasználású személyi kölcsön. Nevéből következően bármi költhető, éppen ezért meglehetősen népszerű. Kisebb, pár százezer forintos kiadások gyors fedezésére tökéletes. Jellemzően akkor vesszük fel, ha valami váratlan költséget kell finanszíroznunk: tönkremegy a mosógép, korszerűsíteni kell a számítógépet, nem áll rendelkezésre a nyaralásra való pénz. A gyorskölcsönök felhasználási területe nem létfontosságú kiadás. Egy ház megvásárlásához egyrészt kevés, másrészt speciális célokra vannak sokkal kedvezőbb hiteltípusok is.

A személyi hitelt ezért azoknak ajánljuk, akik nem szeretnék megmondani a banknak, mire kívánnak hitelt felvenni, de szükségük van néhány százezer vagy legfeljebb pár millió forintra valamilyen céljuk megvalósításához.

Személyi kölcsön igénylése előtt mindig tájékozódjon a bankjában, hogy nincs-e olyan hiteltermékük, amely pontosan lefedi az Ön igényeit. Lakásfelújításra vagy vállalkozásbővítésre stb. a pénzintézetek általában rendelkeznek dedikált hitellel. Egy dedikált hitel pedig mindig olcsóbb, mint egy bármire felhasználható kölcsön. Ugyanez igaz a jelzáloghitelekre is. A gyorskölcsön igényléséhez nincs szükség zálogingatlanra, viszont a kamata ezért jóval magasabb.

A jelzálog típusú szabad felhasználású hitel THM-je  9–12% körüli, a gyorskölcsöné viszont 15-25% körül mozog. A személyi hitelek igényléséhez csupán keresetigazolásra van szüksége, ezért az igénylés nagyon gyorsan lebonyolítható.

Ne szédítse meg azonban, hogy gyorsan és egyszerűen pénzhez tud jutni a gyorskölcsön segítségével. A gyorskölcsönök kamata igen magas a jegybanki alapkamathoz képest, jelzálog bevonása nélkül igényelhető, de ez nem jelenti, hogy Önnek nincs vesztenivalója. Igaz, hogy nem kell tartania a háza elvesztésétől, de a fizetéséből vagy a kezes/adóstárs fizetéséből levonják a havi törlesztést, egészen addig, amíg van nyomon követhető jövedelme.

Nem akarjuk elriasztani a személyi hitelektől, de minden magas kamatszintű kölcsön leírásában figyelmeztetjük az ügyfeleket: nagyon körültekintően járjanak el. Vizsgáljanak meg interneten keresztül minél több ajánlatot. Kérdezzenek meg minél több bankot a THM-ről és a teljes költségekről, amelyek a kamatfizetésen kívül adódnak (szerződéskötési díj, számlavezetési díj stb.).

A gyorskölcsön, mint arra neve is utal, hirtelen, előre nem látott kiadások villámgyors fedezésére szolgál. Mivel erre a célra találták ki, kérjük, Ön is csak erre használja.