Hol nyithatnak a diákok bankszámlát szelfis számlanyitással?

szelfis számlanyitás diákoknak

Napjainkban egy diákszámla megnyitásához be sem kell menni a bankfiókba, és még csak ügyintézővel sem kell beszélni abban az esetben, ha valaki szelfis számlanyitással nyit bankszámlát. Diákszámlát jellemzően 24-26 éves korig lehet használni, a számlanyitáshoz egyes bankok kérhetik a diákigazolványt.

A diákszámla igénylésének módjai

Van olyan pénzintézet, ahol csak online igénylésre van mód, melynek során a számlanyitás folyamatának elindítása online történik, azonban ezt követően be kell menni a bankfiókba.

Videóhívással történő számlanyitás esetén banki ügyintéző segítségével nyitható meg a bankszámla webkamerán, vagy kamerával rendelkező mobiltelefonon keresztül. Ebben az esetben számla kizárólag ügyfélfogadási időben nyitható.

Szelfis számlanyitás esetén a bankszámla megnyitása akár éjszaka is történhet, hiszen a folyamat végigviteléhez nem szükséges ügyintéző közreműködése. Ennek az ügyintézési módnak további előnye, hogy a számla gyorsan megnyitható.

A szelfis számlanyitás menete

A szelfis számlanyitás során szükség van NFC-képes okostelefonra, illetve új típusú személyi igazolványra, melyet 2016. január 1-je után állítottak ki, mivel ebben az okmányban található aktivált chip – de elfogadják a biometrikus útlevelet is. A telefonra le kell tölteni az eSzemélyiM mobilalkalmazást, amely képes beolvasni a személyi igazolvány adatait, ha a telefonon az NFC bekapcsolt állapotban van, és az igazolvány hozzáér a telefonhoz.

Tudnivalók a chipes személyi igazolványról

Azt, hogy egy személyi igazolvány chipes-e, az okmány tetején, a MAGYARORSZÁG / HUNGARY felirat melletti kis ikon jelzi. Az eSzemélyi chipje tartalmazza azokat az okmány-, illetve személyes adatokat (a nemzetiségi nevet és a származási helyet kivéve), amelyek fizikailag is megtalálhatók az okmányon, ezen kívül pedig látható rajta az adóazonosító jel, a személyi azonosító, az arckép, az ujjlenyomat, az eAláírás, a lakcímadatok, az elektronikus levelezési cím, a szolgáltatásazonosító, a vészhelyzet esetén értesítendő telefonos elérhetőség, valamint az eSzemélyi elektronikus egyedi azonosítója.

Szelfis számlanyitás a különböző bankokban

Kizárólag 18-24 éves diákok részére kínálja a CIB Bank a CIB ECO For You bankszámlát, amely körülbelül 20 perc alatt megnyitható szelfis számlanyitással, amely szolgáltatás azonban kizárólag új ügyfeleknek szól, a meglévő ügyfelek a bankfiókban nyithatnak számlát. Szelfis számlanyitás esetén, a bankszámla bizonyos szempontokból korlátozva van addig, amíg a számla tulajdonosa elektronikus úton, vagy személyesen át nem esik az ügyfélátvilágításon.

Az Erste Bank 40 ezer forintos díjkedvezményt kínál szelfis számlanyitás esetére azon ügyfelek részére, akik 2024. március 31-én nem rendelkeztek az Erste Banknál lakossági bankszámlacsomaggal, és vállalják, hogy az újonnan nyitott számlát két évig nem szüntetik meg. Többek között az Erste Diákszámla is megnyitható szelfis számlanyitással, diákigazolvány nem kell hozzá, azonban a 18-26 éves életkor feltétel. A 14 éven felüli, de 26. életévüket még nem betöltött diákok 0 forintos havidíjért vehetik igénybe a pénzintézet EgySzámla díjcsomagját, amennyiben érvényes diákigazolvánnyal rendelkeznek, valamint elektronikus számlakivonatot igényelnek.

A Gránit Banknál akár 5 perc is elegendő lehet a Gránit eBank mobilalkalmazással a szelfis számlanyitáshoz, akció keretén belül pedig a szelfis számlanyitáshoz 40 ezer forint jár ajándékba bizonyos feltételek teljesülése esetén. A Gránit Diákszámlát 18 és 26 éves kor között lehet igényelni, a számla vezetése díjmentes, mint ahogy a Gránit Neo Mastercard bankkártya is, amennyiben az akciós időszakban történik az igénylése.

A K&H Bank szintén 40 ezer forintot ad ajándékba a szelfis számlanyitásért, ehhez itt is teljesíteni kell bizonyos feltételeket, például havi szinten legalább 150 ezer forintnak kell érkeznie a számlára. A számlát a K&H számlanyitás alkalmazás segítségével lehet megnyitni. A K&H Bank Ifjúsági számlacsomagja a 18-26 éves diákoknak szól, a számlavezetésért nem kell fizetni, a bankkártyáért azonban a második évtől igen.

Az OTP Banknál a mobilalkalmazáson keresztül történhet a szelfis számlanyitás, az OTP Bázis nevű számla mellé lehet Junior kedvezményt igényelni 18 és 24 éves kor között, hallgatói jogviszony nem szükséges hozzá.

A Raiffeisen Bank diákoknak létrehozott Raiffeisen Yelloo számlacsomagja is megnyitható szelfivel a myRaiffeisen mobilalkalmazáson keresztül, 14 és 25 év között, akár diákigazolvány nélkül is, új ügyfélként.

Az UniCredit Banknál, az MBH Banknál és a MagNet Banknál szelfis számlanyitás nem lehetséges, ennél a három pénzintézetnél online csak videóhívással lehet számlát nyitni.