Személyi kölcsön – Már 15 millió forint is igényelhető

15 millió forintos személyi kölcsön

A személyi hitelek esetében az igényelhető összeg felső határa eddig 12 millió forint volt, azonban egy banknál ez az értékhatár 15 millió forintra változott.

A személyi kölcsönt igénylők körében az igényelni kívánt összeg nagysága pár százezer forinttól 10 millió forint feletti összegekig terjed. A bankok jellemzően 8-10 millió forintban húzták meg a határt az e kölcsöntípus keretén belül felvehető összeg tekintetében, két bank, az UniCredit és az Erste kínál 12 millió forintos személyi hitelt.

A CIB Banknál azonban mostantól akár 15 millió forintot is lehet személyi kölcsön címén igényelni. Akár 11,29% is lehet a kölcsön éves ügyleti kamata, melynek következtében egy 15 millió forintos, 8 éves futamidőre felvett kölcsön havi törlesztőrészlete hozzávetőlegesen 238 ezer forint. Így a teljes futamidő alatt visszafizetendő összeg 22 millió 800 ezer forint.

A 15 millió forintos hitel szabad felhasználásra is igényelhető, azaz a hitelösszeg bármire fordítható, a felhasználásáról nem kell a banknak számlát bemutatni. Akár másik pénzintézetnél korábban igényelt kölcsön is kiváltható vele, ami folyószámlahitel vagy hitelkártya esetén igen kedvező megoldás lehet, mivel e két kölcsöntípus kamata elég magas, akár 50%-os is lehet.

Milyen feltételekkel lehet 15 millió forintos személyi kölcsönt igényelni?

Az összeg nagyságára való tekintettel a leglényegesebb feltétel a megfelelő összegű, igazolható nettó jövedelem megléte. Általános kitétel, hogy a nettó 600 ezer forintot elérő jövedelem esetén a hiteltörlesztésre fordítható összeg a jövedelem 60%-a, nettó 600 ezer forintos jövedelem alatt pedig a jövedelem 50%-a lehet a havi törlesztőrészlet összege. A pénzintézetek az igénylő nettó jövedelmét általában valamennyi megélhetési költséggel csökkentik – ebbe a folyószámlahitel és az egyéb hitelek törlesztőrészletei is beletartoznak – mielőtt a kalkulációt elvégzik. Amennyiben a hiteligénylőnek nincs a hitel felvételéhez szükséges mértékű jövedelme, a hitelügyletbe adóstársat is bevonhat, ebben az esetben a felvehető hitelösszeget az igénylő és az adóstárs jövedelme együttesen határozza meg.

Fontos tudni, hogy a CIB Banknál a személyi hitel tartozás összege a 20 millió forintos határt nem lépheti át, ami azt jelenti, hogy egy korábban a banktól felvett 5 milliós még élő személyi hitel esetén a 15 millió forintos hitel még éppen felvehető. Az elbírálás során természetesen nézik azt is, hogy az igénylő jövedelme engedi-e a két hitel törlesztését.

Havi törlesztőrészlet 15 milliós forintos személyi kölcsön esetében

A CIB Banknál elérhető 15 millió forintos személyi hitel kamata 7 millió forint felett akár 11,29%-os is lehet. A kamat fix, azaz a hitel futamideje alatt nem módosul, melynek következtében a havi törlesztőrészlet összege is végig állandó. A választható maximális futamidőre, azaz 8 évre felvett 7 millió forintos hitelösszeg havi törlesztőrészlete 239 256, a teljes visszafizetendő összeg pedig 22 968 653 forint.

Idő előtti visszafizetés

Ekkora összegnél érdemes figyelembe venni a lehetőségeket az idő előtti visszafizetés tekintetében. A 15 millió forint maximális összegű CIB Előrelépő Személyi Kölcsön esetében az előtörlesztés, valamint a végtörlesztés költsége is 0,5%, az első évben egy alkalommal díjmentes az előtörlesztés, a második évtől pedig szintén díjmentes, amennyiben 200 ezer forint alatti összeg kerül idő előtt visszafizetésre.