Lakásfelújítás gyors kölcsönből – A folyószámlahiteltől a személyi kölcsönig

lakásfelújítás gyors kölcsönből

A könnyen és gyorsan igényelhető kölcsönök számtalan esetben segítséget jelenthetnek, például lakáskorszerűsítés vagy -felújítás során is. A korszerűsítési és felújítási munkálatok gyakran eredményeznek olyan helyzetet, amikor a munka haladásának érdekében azonnal szükség van a pénzre. Persze adódhatnak más, azonnali pénzügyi beavatkozást igénylő szituációk is, mint például egy háztartási gép vagy gépjármű meghibásodása.

Gyors kölcsönök lakásfelújításra

Előfordulhat, hogy a lakásfelújítási munkálatok közben elfogy a rendelkezésre álló pénzösszeg. Ebben az esetben érdemes a gyors kölcsönök ajánlatai között körülnézni, hiszen az igényelt hitel összege akár már pár órán belül, online ügyintézéssel is a számlán lehet.

Többféle hiteltípus is rendelkezésre áll ezekben az esetekben, választható például hitelkártya, folyószámlahitel, személyi kölcsön vagy áruhitel is. Mivel az egyes konstrukciók között hatalmas eltérés lehet, érdemes az adott élethelyzetre optimális kölcsönt választani. Meg kell vizsgálni a kölcsöntípusok előnyeit, valamint hátrányait, ingatlan korszerűsítése/felújítása esetén pedig célszerű az állami támogatási lehetőségeket is figyelembe venni.

Folyószámlahitel

A folyószámlahitel egy a bankszámla egyenlegének terhére elkölthető hitel, az elköltött összeg a később beérkező jövedelemből kerül visszapótlásra, így a bankszámla egyenlege újra pozitív lesz. Az igénylése a számlavezető pénzintézetnél történik, az egyenleg pedig akár az igénylést követő naptól rendelkezésre állhat. Azonban amennyiben egy hónapban nem érkezik a felhasznált összegnek megfelelő mértékű jóváírás, ez a fajta hitel is költséges lehet.

Hitelkártya

Amennyiben a hitelkártyás vásárlás összege havonta, a megszabott határidőn belül visszatöltésre kerül a kártyára, és kizárólag személyesen vagy online történik vásárlás, akkor a hitelkártya díjmentesen használható. Mindemellett pénzvisszatérítés is jár a költések után, amivel akár több tízezer forint is megtakarítható évente. Jelentős költségekkel jár azonban az átutalás és a készpénzfelvétel, ezért az ilyen tranzakciók indítását érdemes alaposan megfontolni.

Amennyiben például egy lakásfelújításhoz sürgősen szükség van pénzre, nem a hitelkártya a legmegfelelőbb megoldás, ugyanis akár 1-2 hétbe is beletelhet a kártya postázása. Továbbá munkadíj megfizetésére sem a legjobb opció, a készpénzfelvétel magas költsége miatt. Azonban például anyagköltség kifizetésére megfelelő megoldás lehet.

Kötött felhasználású áruhitel

Amennyiben háztartási gép, műszaki cikk vagy bútor sürgős cseréje miatt van szükség hitelre, egyes áruházakban lehetőség van áruhitel igénybevételére, akár online vagy személyesen. E hiteltípus nagy előnye, hogy a költsége kedvező, sok esetben nulla százalékos THM mellett is felvehető, és akár otthonról is igényelhető.

Gyorskölcsön

A gyorskölcsön egy speciális személyi hitel rövid futamidővel és általában 50-500 ezer forint közötti felvehető összeggel, amelyet hetente kell törleszteni. A felvételéhez nem szükséges ingatlanfedezet. Ugyanakkor mivel akár a duplája is lehet a visszafizetendő összeg (az 50%-ot is elérheti), ezért érdemes alaposan megfontolni ezt a megoldást, és csak végszükség esetén igénybe venni ezt a fajta hitelt.

Személyi kölcsön

A sokak számára optimális feltételei miatt a személyi kölcsön sok esetben nyújthat ideális megoldást kölcsön felvételére. E hitel keretén belül akár 12 millió forint is felvehető, ingatlanfedezet nem szükséges hozzá, az igényelt összeg pedig gyorsan megérkezik a számlára. A költségei is kedvezőek, a kamatozás végig fix, a futamidő pedig akár 8 év is lehet és nemcsak ingatlanbővítési/-korszerűsítési/-felújítási munkálatok finanszírozhatók belőle, de megvásárolhatók a bútorok és egyéb berendezési tárgyak is.