Személyi kölcsön hitelkiváltásra

személyi kölcsön hitelkiváltásra

Egy hitel felvétele alapos megfontolást igényel, azonban, ha a kölcsön felvételének célja adósságrendezés vagy meglévő hitelek kiváltása, a hiteligénylő csökkentheti a kiadásait, ezáltal javíthat az anyagi helyzetén.

Bárkivel előfordulhat, hogy anyagi gondjai támadnak, és egyedüli megoldásként csak a hitelfelvétel jöhet szóba. Azonban mindent összevetve ezzel csak még több kiadás generálódik, az anyagi terhek még nehezebbé válnak.

Az ilyen helyzetek megoldása nem egyszerű, de korántsem lehetetlen feladat. Elsőként meg kell vizsgálni, hogy hogyan csökkenthetők a kiadások, esetleg hogyan növelhetők a bevételek. Természetesen az az optimális megoldás, ha mindkét tényező teljesíthető.

Hitelkiváltás, mint megoldás

Amennyiben mégis külső segítségre van szükség, érdemes elgondolkozni azon, hogy a már meglévő hitelek lecserélhetők-e egy kedvezőbb konstrukcióra. Meglehet ugyanis, hogy az adós jobban jár akkor, ha egy teljesen új kölcsönt vesz fel a meglévő tartozásai visszafizetésére. Példának okáért, amennyiben adott egy személyi kölcsön és egy hitelkártya-tartozás, egy kifejezetten hitel kiváltásának célját szolgáló személyi kölcsön segítségével az összes fennálló tartozás kiegyenlíthető, és meglehet, hogy az erre a célra felvett hitel törlesztőrészlete sokkal kedvezőbb, mint amit eddig összesen a kölcsönök visszafizetésére kellett kifizetni.

A hitelkiváltás/adósságrendezés előnyei

A tartozások kiváltásával csökkenthetők a kiadások, azaz a havi törlesztőrészlet összege. A pénzügyek könnyen áttekinthetővé válnak, mivel csak egyfelé kell törleszteni, és nem több hitel kamatait és kondícióit kell átlátni. Ezen kívül, ha az anyagi helyzet megengedi, rövidebb futamidő választásával hamarabb visszafizethető az adósság.

Személyi kölcsön hitelkiváltásra

Ha a fennálló tartozások nem tartalmaznak jelzáloghitelt, a személyi kölcsön megfelelő lehet az adósságok kiváltására. Az adósságrendező személyi hitel esetében a kölcsön összegét a bank pár napon belül jóváírja a hiteligénylő bankszámláján, vagy az előző hiteleket nyújtó pénzintézeteknél, ezen túlmenően pedig a felvételéhez nem szükséges ingatlanfedezet. Mivel a törlesztőrészlet végig fix, a költség nem fog emelkedni. Ez a típusú kölcsön többnyire induló költéségek nélküli, plusz kiadás az előző hitelek végtörlesztéséhez kapcsolódóan jelentkezhet, ami általában a tőketartozás 1-2%-a.

Az interneten elérhető, díjmentesen igénybe vehető hitelkalkulátorok segítségével az adósságrendező hitelek is összehasonlíthatók. Az adósságrendező hitelkalkulátor segít a meglévő hitelek kedvezőbbre cserélésében. Amennyiben a tartozások jelzáloghitelt is tartalmaznak, a hitelkiváltás kalkulátorral érdemes összehasonlítani az ajánlatokat.